Dansen forbundet med countrymusikken

Der er mange, som holder af et godt countrynummer, og det er også god musik, men det er dog ikke så populært, som det har været. Til gengæld så er den dans, der følger med den musik,

linedance, nemlig det, som der oftest bliver danset til, og det er kommet til Danmark og bliver faktisk også brugt nu som en motionsform. Den er god til folk i alle aldre. Den er nemlig med til at sikre en bedre koordination, og den giver masser af motion og styrker også det sociale fællesskab.

Med rødder i folkemusikken

Der er mange, som tror, at linedancing er noget, der altid har hørt til countrymusikken, men det er en misforståelse. Det er bare der, hvor den hænger ved i dag, men den oprinder fra folkemusikken og har meget til fælles med de linjedanse, der blev danset i Europa til forskellige arrangementer langt tilbage i historien.

At den kom med til USA og nu hænger sammen med den musik, som mange ser som det, der bliver spillet i USA, giver næsten sig selv, for det er vel nok det tætteste, som de kommer på folkemusikken for det meste af nationen.

Som navnet angiver, så danses der på en linje, og så er der bestemte trin, som øves til de forskellige sange. Det kan virke som noget, der er meget besværligt, men det er det faktisk ikke. Det er enkelt, og der er ingen, som griner af dig, hvis du lige skal fange trinnene, for alle er der med det formål at få et sammenhold gennem dansen og musikken.

Mere end bare en dans

Der er mange steder, hvor der nu er så mange, som dyrker linedance, at en linje ikke er nok, nej der er både to, tre eller flere linjer på en gang, og de har alle det samme formål at få koordineret dansen, så alle bevæger sig så synkront som muligt. Er det ikke noget, som man har set før, så er det et syn, man aldrig glemmer, når der er så mange dansere, der bevæger sig som en enhed.

Der er mange, som også kombinerer dansen med at klæde sig i en dragt, som er relateret til countrymusikken, helt ned til cowboystøvler, men det er dog noget, som man skal vænne sig til at danse i. Det er ikke noget, som er godt for fødderne at gå og danse i, sådan et par støvler, det er noget, som man langsomt skal vænne sig til. Det er jo ikke som at bevæge sig rundt i sine birkenstock hjemme i haven. Der er ikke helt så meget plads til tæerne, men de andre dele af uniformen, der er med, kan du sagtens kaste dig over, for det er der ingen hindring i.

marinate