Dansen og musikken

Der har altid været en sammenhæng mellem dans og musik, og nogle specielle typer af dans og musik er for evigt bundet sammen. Sådan er det og med country- og westernmusikken og linedance – en dans som er opstået sent, men som nu spreder sig over hele verden, og den har taget countrymusikken med til os som en del af dansen. Det er sjovt at opleve, at det er gået fra at være en lidt skjult del af denne musiks verden til nu at være noget, som man kommer og optræder med, når man er blevet rigtig dygtig, og det er noget, som du kan opleve på markeder og større loppemarkeder over hele landet.

Det bliver ikke mere amerikansk

Linedance er som musikken kommet fra USA, og det er i dag noget, som man mange steder kan få lov til at prøve at danse i klubber, for at se om det er noget, som man gerne vil med til, og det er lige meget om du er øvet, let øvet eller om du er nybegynder, for det er sammenholdet, der for de fleste er det vigtigste. Desuden er det ikke så svært at lære de mest bassale dele af dansen, så du kommer hurtigt i gang.

Der er mange, som også bruger linedance som motion, og de gør det i almindeligt træningstøj og i fornuftigt fodtøj, for det er en dans, som det er med al dans, der kan være lidt hårdt ved fødderne, hvis du ikke har det rigtige fodtøj på. Derfor er træning noget helt andet end det, du har på, når det kommer til en optræden.

Det gode fodtøj til motion og det tøj, som gør du har let ved at bevæge dig, kan du let få hos Gorilla sports, for de har alt det, som du ønsker dig til alle former for motion.

Du kan sagtens gå all-in

Der er andre, som lever sig så meget ind i line dance, at de har både tøj og fodtøj på, som passer til dansen og musikken. Det er som sagt dog ikke et krav , men for nogen kan det gøre det sjovere at danse, hvis de også har tøj på som matcher countrygenren, og det kan være fra støvlerne med sporer over veste og skjorter til hatten, som vi alle kender fra utallige film og serier.

Line dance er dog noget, som er både sjovt og socialt på en gang, og der er klubber, som altid er klar til at tage imod nye medlemmer. Og du skal ikke bekymre dig om, at det er svært at komme i gang, og du selv synes du har 2 venstrefødder. Du kommer hurtigt til at blive god til at danse, så det er bare med at kaste dig ud i det, for det bliver ikke sjovere end det her.

marinate