Få mest muligt ud af seniorlivet

Det går kun én vej gennem livet, og stille og roligt lægger vi den ene dag til vores liv efter den anden – og pludselig tilhører vi seniorsegmentet. Men heldigvis er tiden i dag anderledes end den var i vore forældres eller bedsteforældres generation. Seniorlivet er i dag for mange et aktivt liv, og der er masser af ting at kaste sig over.

En af de ting, som vi vil anbefale dig at kaste dig over, hvis du tilhører seniorsegmentet, er linedance. Linedance er en fantastisk aktivitet, og linedance er for alle, der har mod på at røre sig og få brugt deres krop. Linedance er en danseform, hvor man sammen med andre mennesker øver de samme bevægelser og trin, og tilsammen udgør man en herlig trup, der kan imponere tilskuerne til dansen.

Styrk muskler og led med linedance

Når vi kommer op i alderen, har vi brug for at holde vores muskler og led ved lige. Muskelmassen svinder hurtigt ind, når vi bliver ældre, og processen tiltager, hvis vi ikke træner musklerne. Mange går til træning og fitness, men det er ikke alle, der har lyst til at gå de samme træningsprogrammer igennem gang på gang. For dem er linedance et fantastisk alternativ. Man får rørt sig, brugt musklerne i arme, ben og mave ved de mange forskellige dansebevægelser, og dermed får man helt automatisk trænet samtidig med, at man morer sig. Med linedance kan man opfylde behovet for aldersbetinget træning og have det sjovt samtidig.

Find udstyr og tilbud på https://hejsenior.dk/

Det er meget begrænset, hvad linedance kræver af udstyr. Man skal ikke have særligt træningstøj eller andet, men dog klæder mange sig i cowboystøvler og western-inspireret tøj. Har du brug for at se, hvad der kan findes af tøj og andet med særligt fokus på de ældre, kan du tjekke hjemmesiden https://hejsenior.dk/ ud, hvor du kan finde en masse stærke tilbud. Det kan være tøj og sportsudstyr, men på https://hejsenior.dk/ kan du også finde tilbud på rejser, kurser og andet. Måske finder du også noget, der kan bruges i forbindelse med dine linedance aktiviteter.

En god social aktivitet

Mange ældre bliver med tiden mere eller mindre ensomme. Det kan være svært at blive ældre, hvis ens venner dør, eller hvis børnene bor i en anden landsdel, og man ikke lige kan komme forbi til en kop kaffe. Så er det super at gå til linedance. Her møder man nye mennesker i alle aldre, og man kan knytte nye venskabsbånd både med folk på ens egen alder og på tværs af aldersgrupper.

Der findes linedance klubber over hele landet. De fleste lidt større byer har en eller flere linedance klubber, som er åbne for nye medlemmer, og mange tilbyder introduktionskurser, hvor man kan teste, om denne livlige dans er noget, der passer til ens sind og fysik. Har du lyst til at møde nye mennesker og samtidig få brugt din krop, så du kan holde dig fit for fight og få mest muligt ud af seniorlivet, kan vi bestemt anbefale at prøve at gå til linedance.

marinate