Sommerarrangement med linedance

Det er sommer, og endelig kan vi feste igen! Vi har lige kæmpet os igennem fodbold VM – og alle reaktionerne viser, at folk bare har brug for være sammen og more sig efter den lange periode med COVID, hvor alt har været aflyst.

Hvad med at gribe muligheden og lave en fantastisk sommerfest, hvor et af elementerne er at prøve linedance? Linedance er en skøn og sprudlende aktivitet, som sætter de fleste i godt humør.

Vil du være ekstra flot til festen, kan du få lavet en hårfremmende pleje hos nordic hair i danmark, hvor man anvender hormoner fra din egen krop til at sætte skub i hårvæksten. Så kan du gå ind i linedancen med fejende lokker, som kan imponere de fleste af dine med-festende.

Der findes muligheder for at lære linedance mange steder i landet, og mange steder er det også muligt at leje en instruktør til at guide jer gennem trinene. Et sommerarrangement kan derfor også bruges i firmaregi som en slags teambuilding, hvor I som kolleger har en aktivitet sammen, der både er sjov, lærerig og kræver, at I kan gøre ting i fællesskab.

Linedance er en sjov dans, der – som navnet siger – foregår ved, at danserne står på række og foretager synkrone dansetrin. Dansen stammer fra USA, hvor den havde sin spæde start i 1870’erne, hvor den begyndte at tage form blandt jernbanearbejderne, som var hyret til at lægge de mange tusinde kilometer skinner på kryds og tværs i det ekspanderende land. De var ofte væk i flere uger ad gangen, og mellem besøgene hjemme skulle tiden jo gå med noget – og her kom linedancen ind i billedet. Det blev et godt tidsfordriv, der siden har udviklet sig til en kunstdans i hele den vestlige verden. Herhjemme skulle vi op omkring 1990, før der for alvor kom gang i linedance, men i dag dyrker ikke mindre end omkring 40.000 danskere den rytmiske dans.

Måske kan du eller din virksomhed med et festligt sommerarrangement med linedance være med til at skabe endnu større interesse om den herlige dans, der er inspireret af folkemusik og oprindelige folks kædedans. I dag danses der linedance til mange typer musik, både folkemusik, rock og country musik, men i sin kerne er der ingen tvivl om, at linedancen har rødder i folkemusikken fra blandt andet Irland.

marinate